La proposta del Teatre Lliure pel programa Artistes EN RESiDÈNCiA de la temporada 2022/23 recau en l’artista Marina Congost Nogué, que desenvolupa el projecte amb l’alumnat de l’Institut Escola Turó de Roquetes de Barcelona.

Un dia, jo planteja una trobada amb les històries d’un grup de joves que ens parlaran dels seus orígens i la seva cultura. Una proposta de creació col·lectiva que s’expressa a partir del treball biogràfic, a través dels records i la memòria familiar, i que ha permès conèixer i documentar aquesta riquesa amb diferents dispositius.

Per sota de les nostres experiències vitals i les nostres identitats culturals, sempre hi ha alguna cosa que ens uneix. Les històries i la curiositat per saber de l’altre és un d’aquests fils que fa que la distància entre nosaltres s’escurci. I això és el que hem volgut fer, escurçar distàncies.

Artistes EN RESiDÈNCiA és el programa de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) que vol fomentar la pràctica de la creació contemporània als instituts públics de secundària de la ciutat.

La residència de Marina Congost compta amb la mentoria del director d’escena xilè Marco Layera. Aquest suport s’emmarca dins el programa de mentories internacional de l’Institut Ramon Llull.

Direcció:
Marina Congost Nogué

Creació col·lectiva:
Bilal Aghoury
Joshua Aguilar
Avet Brutian
Keren Carranza
Victoria Chavez
Edwin Coello
Mohamed El-Aboubi
Yaiza Esparza
Maria Gabarre
Joaquin González
Jeferson Flores
Samara Flores
Djama Ngom
Johan Pérez
Jaume Pineda
Jasmine Rodríguez
Nael Soto
Joshua Tinoco
Júlia Torrents
Alejandro Vásquez

Docents:
Gerard Fernández i Marta Torres

Mediació Teatre Lliure:
Alícia Gorina, Inés Lambisto i Violeta Sugranyes